Home » , , , » Resepi Makanan Bayi Mudah

Resepi Makanan Bayi Mudah

Salam semua, teruja nya nak syurga ketiga dah hampir 6 bulan. Bile baby dah 6 bulan bolehlah kita introduce dengan solid food atau makanan tambahan selain susu ibu. So far Alhamdulillah penyusuaan susu ibu secara esklusif berjaya walaupun ada kalanya production susu kurang sikit. Berkat usaha dan kegigihan serta supplement hebat Shaklee Habib Hakim dapat ibu susukan selama 6 bulan. Trend skrg mommies akan mulakan dengan pemberian puree, maza zaman anak pertama dulu xde pun..makan bubur nasi yang di blend je..hehe..tak pe la kali ni teruja sangat nak bagi anak syurga ni makan..hai makin bam bam lah nanti..hehe

Resepi Mudah Dengan Baby Bullet


Kali ini penyediaan lebih hebat sikit..sebab ibu beli baby bullet masa anak baru abis pantang..hehe..sibuk lah meng 'google' mencari resepi di internet, padahal dalam kotak memang dah ade cookbook..hehe..nampak tak beli dari baru beli terus simpan tak bukak-bukak sampai la nak guna harini..hehehe..inilah set yang terdapat dalam kotak. comel kan :-)

Set Baby Bullet yang sangat comel

Buku resepi yang banyak info..bagus sgt
Penyediaan resepi makanan bayi menjadi sangat mudah dengan adanya baby bullet ni. So tak perlulah nak kene masak hari-hari sebab makanan boleh di freeze kan untuk esok hari. Well walaupun frozen ianya lebih baik dari nestum or instant baby food yang lain kan..

1 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.