Home » , , » Babywearing Pilihan Hatiku...

Babywearing Pilihan Hatiku...

Salam semua..
Sejak akhir-akhir ni asyik duk teringat je zaman ber baby wearing dulu...seronok sangat bila tengok gambar2 semasa baby wearing haiqal...sampai Vietnam dan Indon mengendong si anak syurga kedua saya haiqal hakim...

Mula tergerak nak beli sebab susah la kalo nk gi jln je nak kena angkut stroller...bukan ape kalau gi shoping bwk strollers ni mmg la best...tapi bila nk bergerak turun dari satu floor ke satu floor tu ke naik lif...sbb stroller ni diharamkan di escalator...tapi, yang sedihnya ada je parents yg membahayakan diri anak di dalam stroller tu menaiki escalator untuk turun atau naik floor di mall...hai la parents tolong la perihatin sikit..memang la malang tak berbau..tp kalau apa-apa yang buruk terjadi nnt barula tau...tak nak la sampai macam tu sekali kan..kalau malas sgt nak tunggu lif kerana membawa stroller,  dukungla si anak kecil tu..jgn diletakkan di dalam stroller apabila menaiki escalator...ok?...


So bila ada baby wearing ni lebih la rasa easy going gitu..mula survey baby wearing ni masa nak ke Vietnam...risau la jgk nak bwk si kecil yang berusia dalam 6 bulan berjalan ke negara orang...mesti leceh pergerakkan kalo pakai stroller..so after survey decide utk beli boba wrap yang mana tengak famous la time tu..yang pasti ciri utama memilih baby wearing ni adalah si ibu yang mengendong takde rasa sakit bahu atau pinggang apabila mengendong dengan baby wearing ni...so, for me lepas dh pakai boba wrap tu mmg sangat la puas hati...bayangkan la..masuk ke kawasan hutan di Chu Chi tunnel di Vietnam tu (tp tak la masuk lubang kecil tu..mana muat kan)...berjalan ke dalam hutan yang tidak rata permukaan jalan sambil mengendong anak, tanpa rasa apa-apa kesakitan pada bahu atau pinggang pun..mungkin faktor cara lipatan boba wrap tu yang betul memberi impak yg sangat best...masa di Bandung dulu, ramai orang-orang Indon yang berniaga di Pasar Baru tu kagum tgk saya mengendong anak..bukan saya perasan ye, tapi saat je saya berjalan, ada mata yang memandang seolah berkata "wah, cantik cara gendongan nya"...hahaha..yo lah tu...masa di Pasar Baru tu saya siap boleh buka dan pakai balik depan derang(sebab nk fitting baju, hehe)..

So buatlah pemilihan yang bijak dalam membeli baby wearing yang sesuai untuk keselesaan anak anda...tak rugi berbelanja mahal sikit untuk masa hadapan. Tapi ingat, salah memilih baby wearing boleh mendatangkan kemudaratan pada anda dan bayi yang di kendong..jadilah ibu yang bijak memilih!!!



Happy baby wearing mommies....


















1 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.